Hiša na drevesih

Trojna hiška na drevesih Endor

V okviru mednarodnega srečanja študentov arhitekture EASA, kjer je sodelovalo skoraj 500 mladih iz 48 držav, je bila na Loki ob reki Krki postavljena Hiša na drevesih, ki so jo načrtovali in povečini tudi sami postavili mladi španski arhitekti.

Gre za projekt treh hišk na drevesih, ki so povezane s skupnim stopniščem. Vsaka hiška ima tlorisno površino približno 20 m2 in sloni na enem drevesu in stebrih, ki so podprti s točkovnim temeljem. Celotna konstrukcija je iz lesa, povezanega z jeklenimi elementi.

Posebnost objekta je pritrjevanje na drevesa, ki je rešeno s tako imenovanimi vijaki Garnier, ki so vijačeni v samo deblo dreves. S tem je bil zagotovljen minimalni poseg v drevesa. Fasada je iz brisolejev, ki so na zgornji strani pobarvani, kar zagotavlja učinke v slogu mehiškega arhitekta Luisa Barragána.

Galerija

Raziščite še druge priložnosti za dobro dogodivščino, kulinarično izkušnjo ali razlog za pobeg iz enoličnega vsakdana.

Tu smo za vas

Pred, med in po obisku smo tu za vas. Če imate vprašanja, imamo na njih skoraj zagovotovo odgovore. Če bi nam radi kaj namignili, nas pohvalili ali pokarali, bomo veseli vašega sporočila. Veseli bomo vsake priložnosti, da lahko še izboljšamo in nadgradimo doživetja obiskovalcev Suhe krajine.

Spletna stran visitsuhakrajina.si je sofinanciran iz EU skladov v okviru projekta Razišči, okusi in doživi Suho krajino skozi interaktivno, povezano in osebno izkušnjo naravne in kulturne dediščine (SKIN).

Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.     

 

Skip to content